Divemaster 

Terug naar het duikschema

De eerste stap op de professionele ladder

De Divemaster cursus is binnen het PADI systeem de eerste opleiding die de duiker voorbereidt op een professionele toekomst. Tijdens de Divemaster cursus worden je duikvaardigheden opnieuw geëvalueerd, maar nu op demonstratieniveau. Dit omdat een Divemaster als instructie-assistent tijdens de cursussen ingezet kan worden.
Verdere kenmerken van de cursus:
Een omvangrijke cursus in drie onderdelen: vaardigheid in het water, kennisontwikkeling en praktische toepassing

De begeleiding van cursisten vormt het belangrijkste onderdeel van de cursus. Beoordeling van de capaciteiten van de duikers onder je hoede, en het voorkomen van mogelijke ongevallen is daarin essentieel. Je zult daarom ook twee cursussen volledig meemaken, zowel het binnen als het buitenwater. Op die manier assisteer je de instructeur bij het ontwikkelen en beoordelen van de geleerde vaardigheden.

Natuurlijk vormen de buitenduiken bij de opleidingen een belangrijk onderdeel. Hierbij is de inbreng van de Divemaster essentieel. Je zal cusisten begeleiden bij het tonen van hun vaardigheden en het doen van de 'onderwatertoer voor plezier' na afloop van het 'bezoek aan de instructeur'.

 

Om mee te kunnen doen met een Divemaster cursus moet je (net als overal) bij aanvang tenminste 20 duiken hebben gemaakt en bij brevettering 60. Verder moet je in bezit zijn van het Open Water, Advanced Open Water en Rescue brevet. Ook moet je in het bezit zijn van een reanimatie certificaat..
Zoals jullie nu wel begrijpen komt er aardig wat bij kijken om de Divemaster status te verkrijgen. Logisch natuurlijk, want je krijgt de verantwoordelijkheid over duikers in training en groepen andere duikers, en dus worden er zulke hoge eisen gesteld aan het Divemaster niveau. Voor velen van jullie kan het Divemaster niveau een leuke hobby blijven, die het duiken toch een belangrijke zin blijft geven. Voor anderen kan het de eerste stap binnen de duikindustrie zijn. Hoe je het ook bekijkt, de Divemaster cursus is een nuttige opleiding die de kennis van het duiken naar een veel hoger niveau brengt en daardoor de eigen veiligheid en die van je collegaduikers aanzienlijk vergroot.
Kortom er gaat wederom een wereld voor je open. De Padi Divemaster opleiding is de opstap tot het instructeurs niveau.

De prijs van de opleiding bedraagt € 570.- exclusief studiemateriaal. Maak een afspraak om je uitvoerig te laten voorlichten.

 

Online inschrijven