Navigatie Specialty 

Terug naar het duikschema

Ik ben nooit meer de weg kwijt onder water

Je hebt je er wel eens over verbaasd tijdens de opleidingen of tijdens duiken die je maakte. Hoe komt het toch dat de divemaster of instructeur die de duik leidde tot op 2 meter nauwkeurig terugkwam op de plaats van vertrek van de duik. Zelf had je geen clue waar je zat en opeens was je terug. Dat zal je niet meer gebeuren nadat je Padi Navigatie specialty hebt afgerond.

Goede navigatievaardigheden zijn erg belangrijk. Je gebruikt ze namelijk elke duik. Zowel in water met goed zicht, als in water met minder zicht en uiteraard ook tijdens nachtduiken. We leren je een combinatie te maken van kompasnavigatie en handig gebruik te maken van alles wat je om je heen ziet. We besteden aandacht aan de controle over je drijfvermogen omdat het een must is om goed te kunnen navigeren.
 

Goed navigeren is een sport. Je gaat het straks een uitdaging vinden om na een lange duik weer exact terug te komen op dezelfde plaats met de juiste restdruk in je fles. Hierdoor voorkom je ellenlange snorkeltochten op de terugweg, en duik je uiteindelijk veiliger.

De prijs van de opleiding bedraagt 135.-

Online inschrijven