Rescue Diver

Terug naar het duikschema

Leer wat je moet doen in geval van nood.

Duiken is een veilige sport en dat proberen we zo te houden door de nadruk te leggen op het voorkomen van problemen. Mocht er ondanks alle voorbereidingen iets gebeuren, dan is het belangrijk over een aantal zelfreddingsvaardigheden te beschikken om erger te voorkomen.

Niet alleen ben je in staat jezelf te redden, maar ook om andere duikers te assisteren als zij in de problemen geraken. We leren je om te gaan met stress, stress bij duikers op te merken en te verhelpen. Als Rescue diver ben je getraind om in noodsituaties te reageren en eventuele reddingsacties te coördineren of zelfstandig uit te voeren.

 

Nu je al aardig op weg bent een volleerd duiker te worden krijg je waarschijnlijk ook de behoefte om jezelf, je buddy en andere duikers te kunnen helpen in stress en paniek situaties. De PADI Rescue Diver opleiding leert je het belang van preventie van en het handelen in noodgevallen met behulp van prettige materialen voor zelfstudie en praktijkoefeningen. In de materialen voor zelfstudie worden de informatie en technieken behandeld voor preventie van en voor het handelen in noodgevallen. Hoofdstukken over zelfredding en stress bij duikers, eerste hulp voor het duiken, het handelen in noodgevallen, problemen met uitrusting en andere onderwerpen bereiden je voor op het handelen in vrijwel ieder noodgeval, ongeacht of dit aan de waterkant is of in het water. Het ontwikkelen van de theoretische kennis wordt hoofdzakelijk door zelfstudie gedaan met behulp van de Rescue Diver Manual( Deze heb je ruim van te voren al in je bezit zodat je jezelf alvast kunt voorbereiden).

Tijdens de training in het buiten water zul je de in de theorie geleerde technieken toepassen in gesimuleerde praktijksituaties. Naarmate je de technieken voor het redden beter beheerst en je je nieuw geleerde vaardigheden aan diverse omstandigheden in en buiten het water kunt aanpassen, zal je vertrouwen toenemen. Daarnaast zullen de technieken, de kennis en de vaardigheden die je in de loop van de rescue diver opleiding leert je van de ervaring en het zelfvertrouwen voorzien dat nodig is om in vrijwel iedere noodsituatie te handelen. Bereidt je dus voor op serieus plezier !

De PADI Rescue Diver Opleiding zal je vertrouwen als duiker vergroten, zal je in waardevolle ervaring voorzien voor de omgang met en de preventie van noodgevallen en zal je bewuster maken van wat er in je omgeving gebeurd.

Om deel te kunnen nemen aan de PADI Rescue Diver Opleiding dien je te beschikken over een PADI Advanced Open Water Diver Brevet en een geldig diploma hartreanimatie. 

De prijs van de Rescue cursus is 364.- dit is inclusief studie materiaal en brevet aanvraag.

Heb je zelf geen duikuitrusting geen probleem U kunt dan tijdens de duur van de cursus gebruik maken van onze school uitrustingen.

Online inschrijven